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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  05/01/2018
Data da última atualização:  16/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RIOS, M. J. B. L.; SILVA, K. J. D. e; MOREIRA-ARAÚJO, R. S. dos R.; FIGUEIREDO, E. A. T. de; ROCHA, M. de M.; HASHIMOTO, J. M.
Afiliação:  MAIARA JAIANNE BEZERRA LEAL RIOS, UFPI; KAESEL JACKSON DAMASCENO E SILVA, CPAMN; REGILDA SARAIVA DOS REIS MOREIRA-ARAÚJO, UFPI; EVÂNIA ALTINA TEIXEIRA DE FIGUEIREDO, UFC; MAURISRAEL DE MOURA ROCHA, CPAMN; JORGE MINORU HASHIMOTO, CPAMN.
Título:  Chemical, granulometric and technological characteristics of whole flours from commercial cultivars of cowpea.
Título original:  Caracterização química, granulométrica e tecnológica de farinhas integrais de cultivares comerciais de feijão-caupi.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Revista Caatinga, Mossoró, v. 31, n. 1, p. 217-224, jan./mar. 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Flour production through milling is an alternative for the cowpea processing, when the aim is to obtain a product with higher added value. The objective of this work was to determine the chemical composition, the granulometry, and evaluate the microbiological characteristics of whole-bean flours from five cowpea cultivars (BRS Cauamé, BRS Guariba, BRS Xiquexique, BRS Novaera and BRS Itaim)...
Palavras-Chave:  Farinha de feijão-caupi.
Thesagro:  Composição Química; Vigna Unguiculata.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/170385/1/Revista-Caatinga31-n1-p217.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAMN31955 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  30/01/1995
Data da última atualização:  02/09/2019
Autoria:  TURAZI, A.; COSTA, M. M. do C.; MAESTRO, A.; FRESNEDA, P.
Afiliação:  EMBRAPA-DIN.
Título:  Gestão do recurso informação.
Ano de publicação:  1994
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: EMBRAPA-SPI: EMBRAPA-DIN, 1994.
Páginas:  35 p.
Idioma:  Português
Conteúdo:  In this chapter we examine new concepts on organizations and how the information technology fits on them. In the "age of information" companies are re-thinking their structure. They are focusing their attention on their business processes, and how to organize their efforts and resources to successfully accomplish their mission. Indeed, the world is evolving at an ever increasing pace. There-fore, the challenge that faces all kind of organizations is not only to adapt themselves to a new market dynamics, but also to develop a structure that is flexible enough to answer seamlessly to future challenges. It is widely accepted that companies are putting their future at risk unless they make a good use of the information resource in order to harness the competition dynamics onto their behalf. We also describe how the long due restructuring process of EMBRAPA has been undertaken. New concepts, methodologies and tools such as business processes, information engineering and ICASE are crucial to this process.
Palavras-Chave:  Administration; Brasil; DIN; EMBRAPA; Estrategia; Hardware; Informacao; Informacao - recursos - administracao - tecnologia - EMBRAPA - sistema; Informatica - politica; Information system; Management; Management planning; Organizacao; Organization; Policy; Powershift; Rede de comunicacao; Resource; SEI; Sistema; Sistema EMBRAPA; Software; SPI; Strategy; System; Systems.
Thesagro:  Administração; Computador; Comunicação; Informática; Planejamento; Política; Política de Desenvolvimento; Recurso; Rede; Sistema de Informação; Tecnologia.
Thesaurus NAL:  agricultural research; Brazil; computer science; information; planning; technology.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/201487/1/Gestao-do-recurso-informacao.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE7344 - 3UMTFL - PPE00103DINE00103
AI-SEDE7344 - 4UMTFL - PPE00103DINE00103a
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